Košík 0

Skutečně mohou pomoci léčivé rostliny na vysoký krevní tlak?

Vysoký krevní tlak
04.08.2022
1205

Existují nápomocné léčivé rostliny na vysoký krevní tlak? Naši předkové už věděli, co my se opět teprve učíme v posledních letech. Příroda nabízí obrovské možnosti, co se týče léčby mnoha neduhů, a hypertenze je jednou z nich.

Vysoký krevní tlak je celosvětově považován za civilizační onemocnění, neboť může přímo nebo nepřímo postihnout každého z nás. K rozvoji tohoto stavu přispívá zvýšený stres, nesprávné stravovací návyky a hektický životní styl…

...čili faktory, se kterými se všichni bez výjimky setkáváme každodenně.

Naštěstí, pokud je hypertenze zachycena a její léčba zahájena včas, je velká šance vyhnout se dalším komplikacím či život ohrožujícím situacím. A přírodní lékárna má k dispozici celou řadu léčivých rostlin, které v různých kombinacích a při správném poměru mohou výrazně pomoci při obtížích způsobených vysokým krevním tlakem.

UPOZORNĚNÍ!

POKUD MÁTE PODEZŘENÍ NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK, VYHLEDEJTE PROSÍM SVÉHO OŠETŘUJÍCÍHO LÉKAŘE! PŘESNÁ LÉKAŘSKÁ DIAGNOSTIKA A NÁSLEDNÁ LÉČBA MŮŽE ZACHRÁNIT ŽIVOT!

Tichý zabiják

Vysoký krevní tlak (hypertenze) představuje mimořádně zákeřné onemocnění, které dlouhodobě neprojevuje žádné výrazné příznaky. Právě proto se právem nazývá také jako „tichý zabiják“. Proto byste jej neměli brát na lehkou váhu a ani se pouštět do samodiagnostiky!

Vysoký krevní tlak

V případě následujících příznaků se v každém případě vyplatí navštívit lékaře:

Pokud se rozhodnete změřit si tlak, naměřené hodnoty lze rozdělit do skupin následovně:

Pravidelné užívání určitých léků (léky s obsahem steroidů, antikoncepce, protizánětlivé a imunosupresivní léky), omamných látek a alkoholu nebo jejich užívání ve větší míře i kouření mohou zvýšit krevní tlak. 

Existují přírodní řešení a odpovědi?

V souvislosti s mnoha léčivkami, které se běžně nacházejí v přírodě, se již zjistilo, že mají pozitivní vliv na vysoký krevní tlak. Z nich důvěřujeme spojené síle následujících rostlin: výhonky květu hlohu, měsíček lékařský, listy černého rybízu, rooibos, světlík lékařský, borůvky, ibišek a měsíček lékařský.

Čaj připravený z nich může zlepšit činnost srdečního svalu, zmírnit bolesti hlavy a snížit křehkost kapilárních cév. Kromě toho může předcházet tvorbě krevních sraženin a přirozeně snižovat krevní tlak, a chrání také cévy. Pravidelnou konzumací takové speciální čajové směsi (2x500ml denně) můžete svému organismu pomoci dosáhnout a udržet optimálních hodnot krevního tlaku. Konzumace Čajové směsi na vysoký krevní tlak však závisí na medikamentózní léčbě a jiných užívaných lékech, proto by se čaj měl užívat jen jako doplňková léčba! Na druhé straně se mohou vlivem konzumace těchto léčivek zlepšit vaše hodnoty, což si může vyžádat změnu dávkování léků! Takže pravidelná konzultace s ošetřujícím lékařem je nutná.

Nejdůležitější však je, že v případě vysokého krevního tlaku absolvujte pravidelná screeningová vyšetření, alespoň jednou za rok!

V případě dalších otázek, nebo pokud máte zájem podpořit svůj organismus v boji s hypertenzi přírodním způsobem, objednejte si naši Čajovou směs na vysoký krevní tlak, kliknutím zde!

Náš čaj sestává výhradně z léčivých rostlin pocházejících z čistých, kontrolovaných zdrojů. Čajová směs na vysoký krevní tlak je 100% přírodní produkt, který neobsahuje žádné přidané aroma ani jiné přídatné látky. Neobsahuje také žádné alergenní látky ani nečistoty, proto je její konzumace bezpečná a nezpůsobuje nepříjemné žaludeční problémy, ani průjmy.

Kategorie
Nejnovější příspěvky