Košík 0

Nejčastější otázka: Kolik můžu zhubnout za týden?

Hubnutí
12.08.2022
4307

Neuvěříte, kolik našich zákazníků je na to zvědavých, kolik si položí otázku: Kolik můžu zhubnout za týden? Odpovědět na otázku je velmi obtížné. Samozřejmě, není to nemožné, ale neexistuje matematický vzorec, který by byl stejně platný pro každého.

Namísto toho zvykneme spíše mluvit o tom, jak probíhá ideální, trvalé hubnutí. Podívejme se na nejdůležitější faktory, které naši snahu v mnohém ovlivňují:

Takže kolik je tolik?

Cílem není zhubnout rychle a mnoho, protože ani kila nepřibývala rychle. I samotné přibírání většinou probíhá tak, že vždy přibude to jedno kilečko navíc. Všem známé „Ups, letos jsem přibrala 5 kilo“ může znamenat, že pokud v tom budete pokračovat, během 4 let se bavíme o 20 kilogramech navíc. Takhle napsané to už vypadá opravdu hrozivě, že?

Právě proto je potřeba postupovat pomalu, krok za krokem. Podle odborníků můžeme říci, že ideální je zhubnout půl kila až jedno kilo za týden. Víme, zdá se to málo, ale mějte na paměti, že například v případě půl kilogramu týdně po uplynutí 3 měsíců hovoříme o celkovém úbytku 6 kilo. A to je už docela pěkné číslo, ne?

Navíc, samotný proces hubnutí nezačne okamžitě, ve vašem těle vždy probíhá jakási přípravná fáze. Vysvětlíme si to na následujícím příkladu: je to jako když jedete autem po silnici, ale rozmyslíte si to, a najednou chcete změnit směr jízdy. Auto musí nejprve zastavit a až následně se pohnout požadovaným směrem. I tělo potřebuje ke změně čas na přechod; konkrétně musí zpomalit, zastavit, aby se mohlo přeorientovat na jiný směr.

Nakonec však dosáhnete plánovaného tempa, protože tělo naběhne na rytmus hubnutí. Nakonec vám zbývá už jen hrdý úsměv.

Nejdůležitější rady!

Nezapomínejte, i hubnout třeba hezky a náhlý úbytek hmotnosti nelze v žádném případě nazvat normálním stavem (proto vzniká jojo efekt). Mezi známými máme několik přátel, u kterých trvalo někdy až dva měsíce, než si jejich tělo zvyklo na nový režim, přizpůsobilo se mu… pak však šli konečně kila dolů jedna radost – 2 kg za měsíc!

Právě proto:

Ať už se bavíme o kterékoli možnosti, jak zhubnout, nesmíme zapomínat na mimořádně důležitý pitný režim. Ne každý však má v oblibě například mnohdy doporučenou čistou vodu. Dopřát si můžete i čaje – samozřejmě neslazené. UKKO Čajová směs na hubnutí nejen podpoří funkce metabolismu, ale disponuje i mimořádně lahodnou chutí, takže pít ho nebude představovat žádnou povinnost, spíše vychutnávání.

Cílem není provést práci rychle, ale udělat ji kvalitně a s trvalým efektem!

Kategorie
Nejnovější příspěvky